A sípark

Akik a hideg időben is az aktív pihenést szeretik, azoknak tartalmas kikapcsolódást nyújt Mátraszentistván síparkja – családoknak, baráti társaságoknak, kezdőknek és haladóknak egyaránt.

Azt talán nem szükséges hosszan bemutatni, hogy hazai viszonylatban mennyire különlegesnek számít a 800 méter magasan fekvő hegyoldal, és a 771 méteres tengerszint feletti magasságon található a Hütte terasz – nyilvánvalóan ez adja Mátraszentistván síparkjának elsődleges varázsát.

Nem elhanyagolható szempont ugyanakkor, hogy a síelés kedvelői, milyen költségkeretből tudják megoldani a téli kikapcsolódást – a svájci helyszínekkel összehasonlítva nagyságrendekkel alacsonyabb összegből hozható ki egy élvezetes, sportos, téli pihenés.

Az alpesi hangulat Mátraszentistvánon is garantált, és egy több napos nyugat-európai szállásköltség, valamint az utazás kiadásai megspórolhatóak.

A gyermekek nagy kedvence, de idősebbek is gyakran megfordulnak, az önfeledt téli sportokat élvezve.

 

Mátraszentistván sípark mtaudulok.hu látványosság

 

Akik rendszeres programként tervezik a síelést (nem csak egyszeri alkalomként), azok számára bérlet is váltható – ami költséghatékonyság szempontjából is sokkal kedvezőbb.

A téli hónapokban is rendkívül fontos a rendszeres testmozgás (a korai sötétedés ellenére is), amelynek hatását tovább erősíti, ha erre a friss levegőn van lehetőségünk.

Mátraszentistván nagy előnye, hogy az ország számos pontjáról könnyen megközelíthető, de legegyszerűbben talán az M3-as autópályán, Pásztó irányából, és az új 21-es úton.

 

Mátraszentistván sípark szolgáltatások

A helyszín vonzerejét a természeti adottságokon kívül, számos egyéb megnyerő szolgáltatással igyekeznek növelni az üzemeltetők.

A 10 db sípályának köszönhetően, lehetőséget biztosítanak arra, hogy minden korosztály, és a különböző tudású, eltérő tapasztalattal rendelkező vendégeik egyaránt megtalálják a képzettségükhöz és bátorságukhoz leginkább megfelelő szórakozást.

A nemzetközi minősítésű versenypályán az igazi profik, a tapasztaltabb síelők is megtalálják a tudásukhoz méltó kihívást. Különösen büszke lehet a sípark az 1 km hosszú pályára.

Az esti órákban sem szükséges azonnal lecsatolni a sílécet, ugyanis kivilágított sípályáik szintén izgalmas élményt nyújtanak, Magyarországon egyedülálló ez a szolgáltatás ilyen nagyságrendben.

 

 

A pároknak is igyekeznek a kedvében járni, a romantikára vágyók részére alakították ki a „Szerelmesek síútja” fantázianévre hallgató pályájukat, ahol hangulatos, meghitt izzók világítják be a területet. Valentin napi programjaik is természetesen a szerelmespárokat megcélzó vonalat erősítik, számos kedvezménnyel, hangulatos miliővel várják őket ilyenkor.

A dinamikus, extrém élmények kedvelői is megtalálják Mátraszentistván síparkjában a számításaikat, ugyanis hatalmas ugratókat alakítottak ki, ami Magyarország legjobban kiépített funparkját eredményezte.

 

Mátraszentistván sípark mtaudulok.hu látványosság

 

Azzal is szeretnének vendégeik kedvére tenni, hogy hétköznapokon kedvezményes áron tudják igénybe venni szolgáltatásaikat.

Annak érdekében, hogy lehetőleg a teljes szezonban garantált legyen a színvonalas minőségű hóviszony, nagyteljesítményű hóágyúk dolgoznak folyamatosan.

Mátraszentistván síparkjának kialakításakor fontos szempont volt a modern, változatos és sokféle sípálya megtervezése mellett, hogy a látvány is lenyűgözze az ide látogatókat. E célból nagy gondot fordítottak arra, hogy a lenyűgöző kilátást, egyéb hangulati elemek is kiegészítsék: hidak, rönkházak, tavak létesítése.

 

Mátraszentistván sípark mtaudulok.hu látványosság

 

A folyamatos és tudatos modernizáció következtében, a mai kor vívmányainak tökéletesen megfelelő, legkorszerűbb síliftek üzemelnek a mátraszentistváni sípark területén. Fontos megjegyezni, és a biztonságos szórakozást garantálja, hogy a 9 db síliftből 7 db vadonatújan lett vásárolva.

A felszerelés kölcsönözhető is a létesítményben: síléc, snowboard, bukósisak, síbakancs, síbot.

Egyre többen keresik fel és veszik igénybe oktató programjaikat. Érdekesség, hogy a legkisebb gyermekek részére „síovival” próbálnak kedveskedni, de síoktatók képzését is vállalják szakembereik segítségével.

Amennyiben a kiadós síelés következtében megéheztek a vendégek, vagy csak jól esne nekik a hidegben egy forró ital, szívesen látják őket a Hóhatár Hüttében vagy a körpanorámás Hóhányó Rönkbárban. Palóc és szlovák ételek mellett, sokak kedvencét, a gőzgombócot is megkóstolhatják.

 

Programok, események

Mátraszentistván síparkja több különböző, tematikus, vagy jeles dátumokhoz kapcsolódó programmal várja a vendégeit.

A Hófesztivál, a fáklyás síelés, a március 15-én esedékes „SÍTALPRA MAGYAR!” fantázianévre hallgató kokárdás síelés mind-mind arra hivatott, hogy különleges élményekkel csábítsa Mátraszentistvánra, a nem csak egyszerű síelésre vágyó látogatókat.

 

 

Fontos megjegyezni, ugyanis nagy büszkeségünk, hogy számos nívós verseny is megrendezésre kerül síparkunkban, a különböző összetételű versenyzők, és eltérő versenyszámok kiszolgálására – így rendszeresen összemérhetik erejüket a sportolók.

A teljesség igénye nélkül, a legfontosabbak az alábbiak:

  • Magyar Freestyle Snowboard Országos Bajnokság
  • Sípark Kupa: nyílt amatőr alpesi síverseny
  • Alpesi sí diákolimpia
  • Északi sí diákolimpia

 

A Mátraszentistván síparkban való élménydús síelést kiegészítve, kiváló szállást és valódi kikapcsolódást kínálunk üdülőnkben, a Mátrafüred Hotel Akadémiában. Érdemes megnézni ajánlatainkat is.

Kedves Vendégeink!

Karbantartás miatt, a weboldalunkon jelenleg nem tudnak foglalni. Kérjük keressék direktben az üdülőinket a megadott e-mail címeken és telefonszámokon! Megértésüket köszönjük.

MTA Üdülő Mátrafüred Hotel Akadémia

Kedves Vendégünk,
Lepje meg szeretteit Karácsony alkalmából egy pihentető belföldi üdüléssel! Az utalvány a vásárlástól számított egy évig érvényes.
Vásárlási szándékát a sales@udulo.mta.hu e-mail címen jelezheti.

Ajándékutalvány MTA üdülési Központ