Virtuális valóság a Budai Várban

Napjainkban, a modern technika, a tudomány és az elektronikus szórakoztatóipar elképesztő sebességű fejlődése következtében, egyre népszerűbbek a virtuális valósághoz kötődő, ilyen típusú szórakoztató eszközök.

Természetesen, a köztudatban leginkább az terjedt el a virtuális valóság eszközeinek használatáról, ami leginkább a gyerekek, kamaszok újkori szórakozását szolgálja: különböző lövöldözős, autóversenyzős, harcművészeti játékok.

Ugyanakkor jó hír, hogy a művelődést, a kulturálódást, a tudományos élményszerzést is tudja segíteni a modern technika, a VR szemüvegek tematikus használatán keresztül.

 

Virtuális valóság a Budai Várban

 

A technológia fejlődésével, ma már szinte fillérekért hozzáférhetőek olyan típusú és minőségű készülékek, amikről korábban – még pár évvel ezelőtt is – szinte csak álmodni mertünk.

Egy ilyen kikapcsolódás, ahol a virtuális valóság van a téma középpontjában, családi programként is izgalmas lehet, de akár baráti társaságok, vagy céges csapatépítők résztvevői is gyakran megfordulnak hasonló rendezvényeken. Sőt, vagányabb, lazább, kalandokat kereső párok esetében, akár egy különlegesebb randevú helyszíne is lehet.

 

Virtuális valóság a Budai Várban

 

Megelevenedik a történelem a szem(üveg)ünk láttára!

Igazán XXI. századi élmény, hogy egy „egyszerű” szemüveg segítségével, a világ bármely pontjára, vagy fantáziavilágokba is eljuthatunk, sőt akár az időutazás is kivitelezhető már!

 

Népszerű program lehet, hogy az UNESCO Világörökség részét képező Budai Vár történelme is végig követhető a virtuális valóság segítségével.

 

Mindössze másfél óra alatt, bemutatást nyerünk Magyarország, és főként a Budai vár történelmébe, a legfontosabb, meghatározó eseményeket, ugyanis 7 különböző korból csodálhatjuk végig – egy rögtönzött és látványos történelem óra során.

Még inkább életszerűvé és interaktívvá teszi az élményt, hogy 360 fokos nézetben követhető az animáció és így igazán valósághű betekintést nyújt a történelmi eseményekbe, 3 dimenziós formátumon keresztül.

A külföldi látogatók, a turista vendégek tartalmasabb szórakozását, kulturálódását segíti, hogy nyolc különböző nyelven, tolmács készülékkel (audioguide) is követhető a virtuális előadás: a magyaron kívül angolul, németül, spanyolul, olaszul, oroszul, franciául és kínai nyelven is.

 

Virtuális valóság a Budai Várban a teljes történelmi vonatkozásban

A középkori idők, a Vár 1686-os, töröktől való visszafoglalása, a II. világháború szörnyű ostroma, és az 1956-os forradalom eseményei is nyomon követhetőek a virtuális valóság technikájának köszönhetően.

 

Érdekes látni, hogy mennyit változott a látkép, a táj, hogy módosult a beépítettség, a korhű, korabeli épületeknek köszönhetően. Épp ezért érdemes jegyet váltani a Virtuális valóság a Budai Várban túrára.

 

Így a magunkénak érezzük kicsit a különböző korszakok, a történelmi idők hétköznapi emberének életmódját is.

Valamint, a háborúzás, a csaták, a haditechnika fejlődése is felszínre kerül – mivel a legfontosabb történelmi események, sajnos a Budai Várban is, a harcokhoz kötődtek…

 

Virtuális valóság a Budai Várban

 

A szemüvegeseknek sem szükséges aggódniuk, ugyanis a készülék olyan formában beállítható, hogy a kevésbé éles látásúak is zavartalanul tudják követni a virtuális valóság által megelevenedett történelmi eseményeket.

A „Virtuális valóság a Budai Várban” program után pedig egy nagyszerű vacsorát is elkölthetünk a Budai Várnegyed számos éttermének egyikén, miután megpihenhetünk a környék egyik legromantikusabb helyén, az Akadémia Panzióban, azaz nálunk.

Kedves Vendégünk,
Lepje meg szeretteit Karácsony alkalmából egy pihentető belföldi üdüléssel! Az utalvány a vásárlástól számított egy évig érvényes.
Vásárlási szándékát a sales@udulo.mta.hu e-mail címen jelezheti.

Ajándékutalvány MTA üdülési Központ